diumenge, 4 de febrer del 2018

Aniversaris i scrapbook...



Qualsevol esdeveniment pot ser motiu per a l'elaboració d'un àlbum scrapbook i en això, Margalida és tota una professional. Especialitzada en la realització d'àlbums que versen sobre els viatges que realitza amb la seua família podeu veure els resultats (aquí i aquí), també s'atreveix en la realització d'un àlbum scrapbook com a regal per al seu pare en el seu 40 aniversari. I una vegada més, ens fa partícips de les seues idees i comparteix amb tots nosaltres un trosset de la seua vida. Una altra vegada mil gràcies per ser tant generosa!

Imatge via google

Aquesta vegada el format de l'àlbum ha estat més petit que en altres ocasions i, en certa manera, al tenir-lo entre les meues mans, el seu tamany m'ha recordat com si estiguera descobrint una espècie de petit tresor. L'observació de l'àlbum m'ha transmès molta nostàlgia, i alhora molta tendresa, pel recorregut que na Margalida fa per la vida del seu pare.

Un dels passos més importants en l'elaboració d'un àlbum scrpabook és la selecció de les fotografies que volem utilitzar,  ja que depenent d'aquells moments escollits la història variarà de manera considerable. Na Margalida ha sapigut trobar els moments més importants i representatius per tal d'emocionar al seu pare amb aquest regal.



La portada de l'àlbum s'ha reservat per posar un MOLTS D'ANYS en gran juntament amb el número 40 i el nom tant d'ella com de la seua germana, ja que ambdues han estat autores d'aquest àlbum. Aquesta vegada, una de les coses que més m'ha sorprès és com ha donat volum als números per tal de ressaltar el motiu del regal. Amb una tècnica molt fàcil,  Margalida ens demostra una vegada més que, amb un poc de creativitat, podem trobar fàcilment solucions als petits problemes que ens poden sorgir en el disseny del nostre àlbum.

Les anelles metàl·liques, si us fixeu, també han estat decorades emprant un verd molt semblant al del color de la cartolina de la portada. Aquí teniu una idea més per a quan en juny enquaderneu el vostre àlbum ja que les anelles és un dels elements que també pot decorar-se amb cinta washitape, corda, llana o llaços com haureu pogut veure en altres entrades sobre el tema.

Els àlbums scrapbook són una bona idea per a marcar aquelles dates més importants en la nostra vida i recordar-les per a sempre. El primer moment que recull l’àlbum és el naixement del protagonista i, per a recordar una data tant especial, els números s’han realitzat amb cordell, una idea molt original, diferent i creativa.


L’àlbum avança en el temps, tal i com podem observar a través de les fotografies, i apareix un dels materials per excel·lència en la tècnica scrapbook: el washitape. La versatilitat d’aquest material fa que els resultats siguen molt diferents depenent del seu ús. En aquest cas, podem veure dos exemples molt diferents. En el primer d’ells s’han combinat diferents dissenys on el color és el nexe d’unió amb la fotografia a la qual acompanyen i, en el segon cas s’ha utilitzat un únic motiu que ajuda a remarcar i enquadrar la imatge.


Però no només el washitape pot decorar les fotografies de l’àlbum, nosaltres mateixos podem dissenyar diferents motius que ilustren i reforcen el missatge de la fotografia com ara les roses que trobem en la primera imatge que us mostro a continuació. També podem emprar elements gràfics més senzills com ara la línia i combinar-los amb el washitape per tal de reforçar el missatge que es vol transmetre.

En el vostre cas, podeu pensar en aplicar totes aquestes tècniques en la cartolina on anirà el text ja que les fotografies aniran damunt de les làmines que elaborareu al llarg del curs.


Seguim avançant en el disseny de l’àlbum i trobem altres materials que poden servir-nos per a la decoració de l’interior, com ara papers de revista (els de periòdic no són recomanables perquè degut a la mala qualitat de la tinta podem embrutar les pàgines), ferratines i cintes que donen un toc divertit a la imatge i al missatge que aquesta ens transmet.



Cal tenir en compte a l’hora d’emprar aquests materials, alternar-los en les distintes pàgines de l’àlbum per tal que el resultat sigue original i que cada pàgina ens sorprengue per tenir un disseny diferent a l’anterior.


A l’hora d’emprar el washitape, un bon recurs és emprar-lo per decorar la cantonada de la cartolina encara que aquesta no és la única opció. Com podeu observar en les següents fotografies, en la imatge central s’ha emprat aquesta cinta decorativa en posició horitzontal i també en petits trossos repartits per la pàgina. Com podeu observar en la imatge central i la de la dreta, s’han combinat washitapes amb diferents motius amb altres que contenen text i que ajuden a remarcar el sentiment que es troba palès en les fotografies.



Continuant gaudint del l’àlbum i de les seues fotografies, una altra cosa que podem apreciar és que la combinació de colors també es realitza tenint en compte les pàgines que comparteixen espai. El color de les cartolines està pensat per a que hi hague harmonia i que ninguna de les pàgines tingue més protagonisme que l’altra ja que tots els moments recopilats en l’àlbum són molt importants. Així doncs, s’han emprat colors per a les cartolines que donen continuïtat a la història. Tant els elements gràfics realitzats com els washitape emprats són del mateix color que les cartolines, sent els motius de color verd un reforçador de les plantes que apareixen en una de les imatges.


L’elaboració d’un àlbum scrapbook permet moltes possibilitats sent una d’elles el disseny personalitzat dels motius que acompanyaran les imatges, com ara el teclat que apareix dibuixat en la imatge de l’esquerra així com la realització de les nostres pròpies tipografies com succeeix amb les lletres de la imatge de la dreta.



Seguint amb el tema de la tipografia, podem observar en una de les següents imatges una altra manera de crear paraules i textos a través de l’estampació amb segells. Vosaltres mateixa podeu crear els vostres dissenys i emprar-los per personalitzar el vostre àlbum.


Com ja hem vist en pàgines anteriors, el washitape és un dels materials “estrella” en la tècnica scrapbook. Com podem observar en les següents imatges, la seua utilització pot ser molt diferent i variada i pot anar de la decoració més simple en un dels cantons de la pàgina a la presentació més divertida i versàtil convertint-se en un element que distribueix els diferents elements dins de la pàgina. 

 

Cada àlbum és diferent però tots tenen en comú que permeten utilitzar al màxim la nostra creativitat. Cada foto és capaç de generar infinitat d’idees. Tan sols hem de ser capaços d’observar-la meticulosament i descobrir aquell material més adient per a acompanyar-la. La idea del cotó-en-pèl em sembla molt original i segurament, ja esteu pensant en algunes de les fotografies en la qual la podríeu utilitzar...


Acabem el recorregut per l’àlbum amb una imatge que segurament ja heu vist en l’entrada “Margalida, París i la creativitat” on el món de Disney és el protagonista. A bon segur, tenir alguna foto de quan ereu petits disfressats d’algun dels personatges de Disney. Doncs, una notícia: encara podeu emprar-la per a la següent làmina!


I fins aquí l’àlbum scrapbook d’avui... Espero que us haja agradat aquest nou treball de Margalida. Esteu atents perquè en els pròxims dies tindreu una nova entrada!


13 comentaris:

  1. Hola Isabel!!
    Estic moooolt contenta de veure aquesta entrada, i la meva família també!!
    Com tu has dit, l'element que predomina a l'àlbum és el washitape utilitzat de diverses formes, perquè l'àlbum el vam fer sense que els meus pares ho sabessin, i les tècniques havien de ser senzilles per a que no se n'adonassin. En aquest cas les làmines són més petites perquè voliem donar importància a les fotos, i posar només una foto a cada pàgina, i la decoració que l'envoltava que fos dedicada exclusivament a cadascuna de les fotos.
    Les meves làmines preferides són la primera (la del meu pare nou nat), gràcies als nombres de llana, que van dur un poc de feina però van valdre la pena, ja que m'agrada molt el resultat, i la del naixement de la meva germana, amb les lletres fetes amb segells. Aquesta va ser una làmina fàcil, però que trobo que va quedar molt bé: només vam haver de marcar les línies amb llapis per a que les lletres quedassin rectes i fer l'estampat amb el segell. Això si, convé esperar a que les lletres estiguin del tot eixutes per a esborrar el llapis!! També m'agrada molt la làmina amb retalls de revista, trobo que va quedar molt bé!!
    Ja estic pensant amb noves idees per a pròxims àlbums que faré a l'estiu, jajaja... Espero les teves pròximes entrades per a seguir agafant idees!!
    Moltes gràcies per l'entrada!!
    Molts besets, Margalida

    ResponElimina
  2. Margalidaaaaaaa!😊

    Que faria aquest bloc 💻🖱 i jo sense tuuuuu!🤗🤗🤗🤗

    Els alumnes 👬👫👭👬👫👭👭👬 aprenen i s'inspiren amb els teus treballs 💟✂💟✂ i la teua profe espera 'ansiosa' els teus àlbums!😉 Gràcies a persones com tu val la pena ser professora!❤❤❤❤

    Moltíssimes gràcies per estar sempre ahí i, pel que he pogut observar veig que, juntament amb els teus pares i germana, formeu una família meravellosa! 😍😍😍😍 Enhorabona a tots 4!👏👏👏👏

    Molts 😗😗😗😗 d'una fan incondicional!

    ResponElimina
  3. Hola Isabel soc na Natalia de 1r Eso A aquest álbum está molt ven fet molt original a jo me encantanses manualitatas amb cartulinas dibuixos antes de color etc... esper que a jo me quedi igual de be

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Natalia!😊

      La veritat és que na Margalida és tota una professional de l'scrapbook 💟✂💟✂ i amb els seus treballs s'apren moltíssim!

      Estic segura que si segueixes amb el ritme de feina que tens i prestant atenció a tot allò que s'explica a classe, et sortirà un àlbum genial! 📗

      Molts 😚😚😚😚, Isabel.

      Elimina
  4. hola isabel soc na carelle m`ha agradat molt aquesta entrades AL BOLG ESPER QUE AQUESTES ACTIVITATS EL PODEM FER A CLASE

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Carelle!😊

      Aquesta entrada 💻🖱 et mostra un exemple de com pot quedar un àlbum scrapbook 💟✂💟✂. Llegint i mirant aquest tipus d'entrades, pots anar agarrant idees per al teu àlbum 💙💙💙💙.

      Molts 😚😚😚😚, Isabel.

      Elimina
  5. Hola Isabel soc na Marina Juanico Serra de 1esoA, la veritat es que aquesta entrada m'ha agradat molt, hem semble molt bonica la idea de fer un álbum scrapbook de regal, trob que li ha quedat molt be!
    Moltes gracies per haber publicat mes ideas al bloc.

    adeu Isabel! : )

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Marina!😊

      A mi també m'agrada molt com li ha quedat l'àlbum 📗. En el resultat final es veu clarament totes les hores de feina 💟✂💟✂ que tant ella com la seua germana li han dedicat però crec que veient el resultat final, val la pena la inversió de temps que li han dedicat!💙💙💙💙

      Molts 😚😚😚😚, Isabel.

      Elimina
  6. Hola Isabel,m'ha agradat molt l'idea de fer un skrapbook com a regal a un familiar,estic atent del que penjes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Joan!😄

      Margalida fa uns àlbums preciosos 📗📙📘📗📙📘 i tots aprenem d'ella! Els seus treballs són un exemple molt visual de tot allò que podeu fer!💟✂💟✂

      Molts 😚😚😚😚, Isabel.

      Elimina
  7. wow! viendo esto, a parte de impresionarme, me hace replantear el comportamiento de nuestra clase y nuestro (minimo) esfuerzo en tus actividades.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Yoel!😊

      Encara esteu a temps de canviar 💪💪💪💪 i realitzar un bon àlbum scrapbook 💟✂💟✂!

      Molts 😘😘😘😘, Isabel.

      Elimina
  8. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina